ECS geeft leden energie voor hun geld

Energie Coöperatie Schijndel heeft voor haar leden een energiekoffer beschikbaar waarmee door middel van eenvoudige handleidingen ontdekt kan worden waar en hoeveel energie thuis verbruikt wordt. Bovendien worden suggesties aangereikt om na te denken of en hoe het ook met minder kan.

De koffer bevat het plugwise energie-monitoring systeem. Met deze unit, eenvoudig in het gebruik, kan het energieverbruik van huishoudelijke apparaten in beeld gebracht worden. Met behulp van de meegeleverde laptop kan op elk moment gezien worden wat de verschillende apparaten aan stroomverbruik kosten. Met deze kennis krijg je een goed idee welke apparaten jouw energieslurpers in huis zijn, en of het tijd wordt om een energiezuiniger apparaat aan te schaffen.
In de energie-ontdek-koffer zitten ook een aantal led- en spaarlampen die je in bruikleen krijgt, zodat je in je eigen omgeving kunt uitproberen welke lamp op welke plaats het beste tot zijn recht komt. Deze lampen geven je een goede indruk van de mogelijkheden van LED-verlichting, wat betreft lamptypes, lichtkleur en energieverbruik.

Belangstelling?
Een ECS-adviseur komt graag op bezoek met deze speciaal ontwikkelde energie-ontdek-koffer. De adviseur geeft advies hoe je meteen energie kunt besparen. Voor leden van ECS is dit gratis. Interesse? Vraag het bezoek en de koffer aan voor een mail te sturen naar bespaar@energieschijndel.nl.