MAAK NU HET VERSCHIL

ECS-Webbollen-SchijndelIsoleert2

pijltje-groen

Voor hetzelfde geld koop je Schijndelse Stroom

Schijndelse huishoudens kiezen voor Schijndelse Stroom.U toch ook? Kies voor 100% groene, duurzame stroom van Bio Energiecentrale Schijndel (BES) of Zonnepark Schijndel. Stap nu over op Schijndelse Stroom en haal uw stroom voortaan uit eigen dorp! Energie Coöperatie Schijndel is geen energieleverancier. We hebben voor Schijndelse Stroom een samenwerkingsverband gesloten met energieleverancier Vandebron en Bio Energiecentrale Schijndel. Kies voor Schijndelse Stroom en maak NU het verschil!

pijltje-blauw

Profiteer van de korting met actiecode: Schijndelse Stroom

01-vandebron

Ga naar vandebron.nl

02-SchijndelseStroom

Kies ’Schijndelse Stroom’

03-Overstappen

Stap over in 2 minuten

04-Besparen

Profiteer van korting tot wel 100 euro

pijltje-groen

Hier komt Schijndelse Stroom vandaan

Bio Energiecentrale Schijndel
Een deel van de Schijndelse Stroom wordt opgewekt uit schoon resthout van Houtindustrie Schijndel BV, waar BES sinds 1997 onderdeel van is. In totaal produceert BES ongeveer 8 miljoen kWh waarvan zo’n 1 miljoen kWh beschikbaar is gesteld voor consumenten.

Zonnepark Schijndel
Sinds april 2016 is het eerste zonnepark van Schijndel operationeel. Hier wordt honderd procent duurzame energie opgewekt uit 224 zonnepanelen. Bekijk onze speciale pagina voor meer informatie.

Vandebron
Vandebron is de eerste online marktplaats waar duurzame energie (stroom en gas) rechtstreeks van de bron te koop is. Vandebron is gebruiksvriendelijk; zij regelen de overstap en uw gegevens zijn transparant en inzichtelijk vermeld in uw persoonlijke profiel.

pijltje-groen

Veelgestelde vragen (en antwoorden) over Schijndelse Stroom

Verdient de energiecoöperatie iets aan Schijndelse Stroom?

De energiecoöperatie krijgt van Houtindustrie Schijndel (via de producentencommissie) een kleine vergoeding van € 0,0035 (lees: bijna een halve cent) per kWh. Dit komt dus niet boven op de prijs die consumenten betalen, maar gaat af van de prijs van de energieleverancier.

Ben ik echt goedkoper uit met Schijndelse Stroom?

Ten opzichte van Essent bent u gemiddeld goedkoper uit, maar het hangt altijd af van uw persoonlijke situatie. De enige manier om dat uit te rekenen is om op de website van Vandebron uw gegevens in te voeren. U krijgt dan direct in beeld hoe veel u gaat betalen.

Kan ik ook gas bij Vandebron afnemen?

Jazeker. Wanneer u overstapt op Schijndelse Stroom kunt u aanvinken ook gas bij Vandebron te willen afnemen. Omdat het nog niet mogelijk is op landelijke schaal groen gas aan te bieden, levert Vandebron aardgas van Gasterra uit Groningen met CO2-compensatie van de Gold Standard. Dit is het strengste keurmerk op gebied van klimaatcompensatie, en naast het terugdringen van CO2, leveren deze projecten ook een bijdrage aan de lokale samenleving. Op de website van Vandebron leest u hier meer over.

Moet ik lid zijn om gebruik te maken van Schijndelse Stroom?

Nee, iedereen kan zich aanmelden voor Schijndelse Stroom. Het is natuurlijk wel fijn als u lid wordt omdat u de coöperatie dan een (financieel) steuntje in de rug geeft. Maar het is geen must. Lid worden? Klik hier.

Schijndelse Stroom is uitverkocht, wat nu?

We werken hard aan uitbreiding van het aanbod. Niet alleen bij de HIS, maar ook met ons toekomstige Zonnepark Schijndel: 224 zonnepanelen op het dak van de milieustraat. De stroom die we hier gaan opwekken, goed voor ongeveer 17 huishouders, wordt ook verkocht als Schijndelse Stroom. De investeerders in het zonnepark, een dertigtal Schijndelaren, krijgen voorrang. Als u het inschrijfformulier onderaan deze pagina invult, houden we u op de hoogte van het aanbod. En ondertussen blijven we werken aan uitbreiding van Schijndelse Stroom.

Wat is Schijndelse Stroom precies?

Bio Energiecentrale Schijndel en Zonnepark Schijndel leveren stroom aan het nationale net en u haalt uw stroom van hetzelfde net. Er is geen fysieke verbinding tussen uw energiebron en uw huis, want dan zou er een stroomlijn gespannen moeten worden van uw energiebron naar uw huis. Vandebron werkt als een marktplaatsplatform waar vraag en aanbod direct bij elkaar komen en maakt de financiële en administratieve koppeling. De stroomprijs die u betaalt aan Vandebron gaat 100% naar de door u gekozen energiebron (naar Bio Energiecentrale Schijndel of Schijndelstroom B.V.) en de hoeveelheid stroom die u verbruikt wordt dus ook opgewekt door uw energiebron. U heeft dus twee garanties: u weet precies waar uw stroom wordt opgewekt en waar uw geld naartoe gaat. Deze garantie krijgt u in de vorm van een stroombron-certificaat dat samen met uw jaarafrekening in uw persoonlijke profiel bij Vandebron verschijnt.

 

Ik wil graag Schijndelse Stroom

    Als Schijndelse Stroom is uitverkocht, kom ik graag op de wachtlijst. Ik ontvang dan bericht wanneer er nieuwe stroom beschikbaar is.