Volle kracht vooruit richting Energie Coöperatie Meierijstad

2019 wordt het jaar van de energiebewustwording in Meierijstad. Tenminste als het aan Energie Coöperatie Schijndel ligt. Onze vrijwilligersorganisatie verandert de naam volgend jaar in Energie Coöperatie Meierijstad en richt de pijlen niet meer alleen op Schijndel, maar op alle kernen uit de fusiegemeente.

Het bestuur is sinds deze week weer op volle sterkte en werkt hard aan concrete projecten. Doel is enerzijds om inwoners van Meierijstad te laten kennismaken met duurzaamheid, anderzijds om als coöperatie deel te nemen aan uiteenlopende duurzaamheidsprojecten, en deze ook zelf te ontwikkelen.

Het bestuur van ECS: Paul Pöttgens, Lodewijk Brust, Tjanne Hartman, Rob Sars en Joop Verhagen (v.l.n.r.)

Duurzamer leven
Een duurzamer leven begint in eigen huis, door bewust te worden van energieverbruik, door te besparen en door slim met energie om te gaan. Daar heeft de energiecoöperatie bijvoorbeeld de energiekoffer voor, waarmee leden op simpele wijze het energieverbruik in huis kunnen meten en handige tips en trucs krijgen om duurzamer te leven en minder energie te gebruiken.

Nieuwe bestuursleden
Onlangs traden Lodewijk Brust en Tjanne Hartman toe tot het bestuur, dat verder bestaat uit Joop Verhagen, Rob Sars en Paul Pöttgens. Voor de toekomst worden nog bestuursleden uit andere kernen van Meierijstad gezocht, om een zo compleet mogelijke afspiegeling van de gemeente te zijn. Interesse? We maken graag kennis met je!