Waarom meedoen aan Zonnepark Schijndel?

Erik Jan Boon van Ostade

“Ik wil graag een serieuze bijdrage leveren aan een lokaal duurzamer Schijndel. Anderen raad ik aan ook mee te doen. Daarnaast vind ik dat je er gewoon bij moet zijn en deel aan moet nemen. Ik geloof oprecht in projecten als deze!”

Angelien de Jeu-Krijn

“Ik wil meer bijdragen aan de poging Schijndel energieneutraal te maken én ik zocht een kerstcadeautje voor mijn kleinkinderen. Het kwartje viel: door de investering draag ik bij aan de doeleinden van de energiecoöperatie en mijn kleinkinderen krijgen als kerstcadeau 15 jaar lang 25 euro uitgekeerd, ook als ik er niet meer ben. Ik kan nóg een educatief doel bereiken: hun belangstelling voor zonne-energie zal daarme gewekt c.q. vergroot worden. De spaarrente is momenteel zo laag dat ik via deze investering een rente krijg die minstens zo hoog is als op een spaarrekening. En ik daar ook nog bij aan het energieneutraler maken van mijn eigen dorp.”

Tanja de Jonge, Barendrecht

“Ik zocht voor een het afscheid van een collega een persoonlijk cadeau waarbij onze raakvlakken tot uiting komen. Aangezien hij al overspoeld is met wijn en dinerbonnen, zocht ik het in onze gezamenlijke interesse in duurzaamheid. Ik wilde graag een blijvende herinnering geven en ging zoeken naar een aandeel in een zonnepark of windmolen. Aangezien mijn college in Schijndel is geboren en getogen, nog vaak over zijn geboortedorp spreekt en nu weer in Brabant is gaan wonen, leek een investering in het zonnepark van Schijndel me het perfecte cadeau.”

Harrie Habraken

“We hebben wat geld over en op de bank krijg je nooit meer zo’n rendement.”

Marie van Heeswijk

“Ik geef mijn kinderen een paneel cadeau om hen bewuster te maken van groene energie.”

Anoniem

“Bij de bank moeten we binnenkort gaan betalen voor onze spaarrekening. Door te investeren in dit project brengt ons spaargeld tenminste nog geld op.”

Tjanne Hartman

“Ik heb niet het budget om flink te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen op eigen dak. Toch wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een groener, duurzamer Schijndel. Ik heb daarom geïnvesteerd in één paneel. Omdat ik dit project ondersteun, toejuich en omdat ik als het doorgaat ook Schijndelse Stroom kan gaan afnemen.”

Anoniem

“Mijn woning is niet geschikt voor zonnepanelen. Nu kan ik toch van deze manier van groene energie-opwekking profiteren.”

Anoniem

“Yes! Dit is onze eerste groene investering.”